SOCIAL MEDIA KAI MENU

⌔ INDEX / ex Hi-5 News ⌔ ⌔ World News ⌔ ⌔ About Us ⌔
  • Hi-5 ▼⌔
  • Gallery ▼⌔

SLIDE NEON

Σελίδες

21 Μαρτίου 2014

Η Ειρήνη Ψυχράμη μιλάει στο DNA Of ARTS!

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια φροντίζει να μας διασκεδάζει με το καταπληκτικό της ταλέντο στο τραγούδι και την υποκριτική συνδιάζοντας φανταχτερά, εκκεντρικά και άλλης εποχής ρούχα στο πλευρό του Toni Sfinou.
Άλλοτε πάλι, μας ξαφνιάζει με τις απρόσμενες εμφανίσεις της που οργανώνει "ήσυχα" και μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για την Ειρήνη Ψυχράμη,
που πριν μερικές ημέρες έδωσε τις τελευταίες παραστάσεις στο πλευρό του Toni Sfinou στο "Fix Factory Sound Of Music" στη Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά ακολούθησε μιά εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο site DNA Of ARTS στον Αλέξανδρο Τσομπανόπουλο!.

Επίσης, την άλλη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Ειρήνη σε μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην σπουδαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου όπου θα ακούσουμε υπέροχα κομμάτια απο υπέροχους μουσικούς.

- Διάβασε την συνέντευξη παρακάτω έτσι όπως δημοσιεύθηκε στο site DNA OF ARTS

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Τσομπανόπουλο.
Εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα στο πλευρό του Toni Sfinou. Μια νέα κοπέλα με φοβερό ταλέντο. Μια ξεχωριστή μαγική φωνή και τεράστιες συνεργασίες στο ενεργητικό της με ονόματα όπως Μαρινέλλα, Αλίκη Βουγιουκλάκη κλπ. Λίγο πριν την τελευταία τους παράσταση στη Θεσσαλονίκη, είχαμε μια ωραία συζήτηση.
-          Πες μου λίγα λόγια για την παράσταση στην οποία σε βλέπουμε!
-          Φέτος, με βλέπεις σε ένα πρόγραμμα με τον Toni Sfino. Με τραγούδια από ’60 μέχρι ’80 και ’90. Ξένα και ελληνικά. Αλλά και του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ένα πολύ διασκεδαστικό πρόγραμμα, με πρόζα, με χορό, με κοστούμια!

-            
Η Βερόνικα τελικά τι τύπος είναι;
-          Το Ειρηνάκι, που γίνεται Βερόνικα! Το Ειρηνάκι, είναι μια νοικοκυρούλα, καθώς πρέπει, που όνειρό της, είναι να γίνει τραγουδίστρια. Οπότε, όταν έχει την ευκαιρία, βρίσκει τρόπο να τραγουδήσει, να χορέψει…Είναι μια τσαχπίνα που το επιδιώκει γενικώς. Εντέλει δε, βάσει του show, καταφέρνει να γίνει μια μεγάλη τραγουδίστρια, με το ψευδώνυμο Βερόνικα. Η οποία από την άλλη, είναι μια πολύ δυναμική γυναίκα πια, με αυτοπεποίθηση, που βγαίνει και τραγουδάει με σιγουριά και έχοντας υψηλούς στόχους!


-          Η μικρή Ειρήνη Ψυχράμη, είχε το ίδιο όνειρο;

-          Όχι! (γέλια). Κατηγορηματικά! Όχι, όχι, όχι! Καμία σχέση! Δε σκεφτόμουν ποτέ να γίνω τραγουδίστρια! Είχα ασχοληθεί πολλά χρόνια, από τα 6 μου, με την Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου. Και σταμάτησα στα 19-20, μπαίνοντας στο συγκρότημα, στις Hi-5. Η αλήθεια είναι ότι η μουσική ήταν απλά μια διέξοδος. Αφιέρωνα πάρα πολλές ώρες στο Ωδείο, μιας και ήταν απέναντι από το σπίτι μου, παίζοντας κλασσική κιθάρα. Ξεκινήσαμε να κάνουμε και συναυλίες- αφιερώματα στο Μίκη Θεοδωράκη, στο Χατζιδάκι. Με το Νότη Μαυρουδή, είχαμε κάνει 2 δίσκους. Συναυλίες στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, παντού! Στο εξωτερικό, σε Φεστιβάλ για μικρούς τραγουδιστές
.
-          Πώς βίωνε ένα τόσο νέο κορίτσι όλες αυτές τις εμπειρίες;
-          Με χαρά! Ξέρεις τι είναι να είσαι ένα μικρό παιδί και να τα βιώνεις αυτά, μέσα στην ομάδα, σε ένα σύνολο βέβαια, να μαθαίνεις καταρχήν να λειτουργείς σε μια ομάδα. Μπήκα πολύ μικρή στη διαδικασία αυτή, του να λειτουργώ σε μια ομάδα! Να πιστεύω στο σύνολο! Γι’ αυτό και σήμερα πραγματικά, πιστεύω στο σύνολο και όχι τόσο στη μονάδα! Το έβλεπα με πολλή χαρά! Περίμενα πώς και πώς να έρθει η μέρα να πάω στο Ωδείο, να κάνουμε τις συναυλίες μας. Έχοντας και μια βάση βέβαια από το σπίτι
.
-          Όλοι ασχολούνται με τη μουσική;
-          Ναι, ναι! Όλοι!
-          Τα ακούσματά σου, ποια ήταν;
-          Όλα αυτά που σου είπα! Η αρχή ήταν ο Θεοδωράκης! Μετά Χατζιδάκις! Τραγουδάγαμε Beatles πάρα πολύ και μετά στην πορεία οι συνεργασίες με το Νότη Μαυρουδή, με το Νταλάρα, με την Αλεξίου, με τη Γαλάνη! Είχαμε παίξει παντού! Είχαμε κάνει πάρα πολλούς δίσκους, πάρα πολλά φωνητικά!
-          Έχεις δουλέψει και με τη Μαρινέλλα σωστά;
-          Ναι! Έχουμε δουλέψει στο Ηρώδειο! Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που είχαμε παίξει στη « Μελωδία της Ευτυχίας», ήταν λόγω της χορωδίας! Στην Πορτογαλία έχουμε πάει 3 φορές! Είχαμε κερδίσει και το πρώτο βραβείο με τον « Παλιάτσο» του Νότη Μαυρουδή. Και για να καταλήξω λοιπόν, τραγουδίστρια δεν ήθελα να γίνω, απλά ήρθαν έτσι τα πράγματα και ακολούθησα αυτό το μονοπάτι!
-          Η υποκριτική σε ενδιαφέρει;
-          Ναι! Με ενδιαφέρει! Έχω πάει στη σχολή της Μαίρης Βογιατζή- Τράγκα, όπως και τα 2 αδέρφια  μου και η αδερφή μου που αποφοίτησαν από εκεί. Πέραν τούτου, η αλήθεια είναι ότι πολύ πιο έντονα είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να ασχοληθώ με το θέατρο, παρά με τη μουσική!
-          Θα σε ενδιέφερε μια αμιγώς θεατρική δουλειά; Ένας ρόλος χωρίς το στοιχείο της μουσικής και του τραγουδιού;
-          Ναι! Πολύ! 5.000 φορές ναι! Και ο κρυφός μου έρωτας και αιώνιος, είναι ο χορός! Αυτό που δεν έκανα ποτέ ολοκληρωμένα και νομίζω ότι αυτό ήθελα να κάνω πάντα! Άργησα να το καταλάβω! ( γέλια). Θα ξεκινήσω πάλι χορό, τουλάχιστον για μένα! Θα με βοηθήσει πάρα πολύ και στη σκηνή και στη δουλειά μου!
-          Τι κράτησες από τη συμμετοχή σου στις Hi-5; Ήταν εντέλει καλή εμπειρία;
-          Ναι! Θεωρώ πως πρέπει να πάρεις τα θετικά και αυτά που σε πάνε μπροστά και σε εξελίσσουν από κάθε συνεργασία! Να τα πάρεις μέσα σου και να προχωρήσεις! Ήταν μια εμπειρία μοναδική! Ίσως έχασα την παιδικότητά μου πολύ πιο γρήγορα! Γιατί μπήκα πολύ γρήγορα στα πράγματα, χωρίς να καταλάβω τι γίνεται! Μετά μου βγήκε μια άρνηση ως προς τις δισκογραφικές, δεν ήθελα ξανά να μπλέξω με εταιρίες…
-          Σε απογοήτευσε ο χώρος αυτός…
-          Ναι! Γιατί έγιναν όλα σε πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς! Και μετά, τα πράγματα που είχα « χάσει» αυτά τα 3 χρόνια, δηλαδή το να πάω σε μια μουσική σκηνή, να τραγουδήσω κτλ, τα έκανα μετά! Αφού βγήκα από το συγκρότημα!
-          Έχουμε κατακλυστεί από talent shows. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το The Voice. Θα συμβούλευες ένα παιδί να ακολουθήσει αυτό το δρόμο;
-          Κοίταξε, δεν πιστεύω στα talent shows! Θεωρώ ότι έχουν να κάνουν όλα με το φαίνεσθαι και με το χρήμα! Δεν πιστεύω ότι δίνουν ευκαιρίες πια! Είναι εκπομπές αναλώσιμες, που προβάλλονται απλά για να βγάλουν όσο πιο πολλά μπορούν κατ’ εμέ! Τώρα, ένα παιδί που πιστεύει πάρα πολύ σ’ αυτό που κάνει και θέλει μια ευκαιρία, μπορεί και να του δοθεί, αλλά είμαστε για την τηλεόραση, για τα shows ειδικότερα, τόσο αναλώσιμοι, που δεν υπάρχει χώρος! Τι να κάνεις πια στις μέρες μας; Ποιες εταιρίες; Δεν υπάρχει τίποτα! Είναι ένα βήμα, αλλά για πολύ λίγους!
-          Η δισκογραφία τι μέλλον έχει;
-          Δισκογραφία δεν υπάρχει πια! Οι περισσότεροι κάνουν μόνοι τους παραγωγές, μόνοι φτιάχνουν τους δίσκους!
-          Ποια η γνώμη σου για το διαδίκτυο, όπου η δουλειά του καθενός είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό; Σκοτώνει τη μουσική όπως λέγεται;
-          Τη μουσική όχι, τις εταιρίες ναι! Και αυτό για εμπορικούς λόγους δεν το θέλανε! Όταν άρχισε το internet να μπαίνει στη ζωή μας, κανείς δεν αγόραζε cd! Όλοι κατέβαζαν τα τραγούδια και αυτό έκανε σίγουρα μεγάλη ζημιά στις εταιρίες. Η τεχνολογία θα φέρει και κακό, αλλά έχει και θετικά! Στις μέρες μας, θεωρώ ότι είναι πολύ καλό το ότι κάποιος μπορεί να παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από το internet, γιατί δε θα ξοδέψει πολλά για να πάει σε μια εταιρία! Το θεωρώ ως μέσο δοκιμασίας! Αν θέλω να βγάλω ένα κομμάτι, μπορώ να δω τι ανταπόκριση θα έχει, να δοκιμαστώ! Αν το εκμεταλλευτείς σωστά, το internet είναι ένα άνοιγμα καλό! Η αλήθεια είναι, ότι αν οι εταιρίες δεν κοίταζαν πώς να τα πάρουνε, και το λέω έτσι χύμα, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα! Και αν έδιναν ευκαιρίες στα νέα παιδιά! Τώρα τα νέα παιδιά, στράφηκαν στο internet και βγάζουν εκεί τις δουλειές τους, γιατί οι εταιρίες δεν έδιναν βήμα και χώρο σε νέα άτομα, παρά μόνο στους ίδιους και τους ίδιους! Κύκλος είναι αυτά! Ό, τι δίνεις παίρνεις!

-          Ετοιμάζεις κάτι δικό σου δισκογραφικά;
-          Όχι!
-          Έχεις έστω στο συρτάρι κάποια κομμάτια;
-          Γράφω ναι!
-          Και μουσική και στίχους;
-          Μουσική! Στίχους όχι! Γράφω όμως ποιήματα! ( γέλια). Αλλά για μένα! Δεν είναι για να κυκλοφορήσουν! Μπορεί κάποια στιγμή να μελοποιήσω κάτι! Κυρίως μουσική γράφω! Μου έχουν δώσει και στίχους να μελοποιήσω. Κάνω κάποια πραγματάκια αλλά προς το παρόν στο χώρο μου. Δεν είναι για να βγουν προς τα έξω! Δική μου δουλειά δισκογραφικά όχι!
-          Δεν το σκέφτεσαι;
-          Όχι ακόμα! Μπορεί και να το φοβάμαι, δεν ξέρω! Πιο πολύ, κάνω πράγματα όσον αφορά το θέατρο! Μουσικές παραστάσεις! Συμμετέχω τώρα σε μια που από του χρόνου θα ανέβει.
-          Είναι κάτι ανακοινώσιμο;
-          Όχι ακόμη! Δεν έχει βγει κάποιο δελτίο τύπου. Ακόμα είναι σε αρχικό στάδιο! Κινούμαι όμως προς τα εκεί. Σε παραστάσεις που έχουν και μουσική και υποκριτική. Με ανθρώπους που θαυμάζω πολύ και εκτιμώ. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή δουλειά!
-          Τι σε κάνει ευτυχισμένη;
-          Πολλά πράγματα! Βασικά, εγώ το κάνω αυτό η αλήθεια είναι! Αν εγώ είμαι καλά, ανοιχτή και έχω τη διάθεση, μπορούν πολύ μικρά πραγματάκια να με κάνουν ευτυχισμένη. Από το να είμαι στο σπίτι με τα αδέρφια μου ή με φίλους για να δούμε μια ταινία, μέχρι να βγω έξω να πιώ ένα ρακόμελο, που λατρεύω τα ρακομελάδικα. Μπορεί να είναι το να πάω σε μια pub μέχρι αργά και να ακούω λαϊκά τραγούδια, οτιδήποτε! Αλλά όλα έχουν να κάνουν με το πόσο καλά είμαι εγώ!
-          Η σχέση σου με τη Θεσσαλονίκη ποια είναι;
-          Γενικά, μ’ αρέσει πολύ σαν πόλη! Θα μπορούσα να μείνω εδώ! Κατά τ’ άλλα, βλέπω ότι υπάρχει δυσκολία στα επαγγελματικά. Ο κόσμος δυσκολεύεται πάρα πολύ! Το βλέπω και το έχω συζητήσει με παιδιά εδώ. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες! Φέτος, έχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Ο κόσμος, είναι πιο στενά οικονομικά και δύσκολα θα βγει να διασκεδάσει.
-          Είσαι αισιόδοξη;
-           Ναι!
-          Θα ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε;
-          Όχι! ( γέλια). Κοίταξε να δεις, πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση στην οποία είμαστε! Να ξέρουμε βρε παιδί μου, ότι έχουμε να πορευτούμε με αυτά! Έχουμε πχ 5 ευρώ για να περάσουμε αυτή τη βδομάδα. Σου λέω ένα ποσό! Θα περάσεις πάρα πολύ δύσκολα σίγουρα. Αλλά πρέπει να το αποδεχτείς ότι αυτά τα 5 ευρώ έχεις και να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς! Και να προσπαθείς για το καλύτερο! Για το μέλλον των παιδιών μας και για τα εγγόνια μας και και…Η κατάσταση θα αλλάξει πολύ αργά, αν αλλάξει! Προς το παρόν έτσι θα βιώσουμε και τον επόμενο χρόνο και το μεθεπόμενο…Το μόνο που μένει είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο. Ειδικά τώρα! Όχι να μένουμε παθητικοί και να μην κάνουμε τίποτα. Αλλά πρώτα πρέπει να αποδεχτείς την κατάσταση ως έχει και μετά να προσπαθήσεις για το κοινό καλό!
-          Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;
-          Η παράσταση που σου είπα! Γενικά, θέλω να συμμετέχω σε παραστάσεις. Έχω πάρα πολλές ιδέες, που θέλω να υλοποιηθούν, αλλά θέλουν χρόνο, οργάνωση! Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, μουσικοί και ηθοποιοί που στηρίζουν ο ένας τον άλλον και έχουν τη διάθεση να το κάνουν. Η πρώτη προτεραιότητά μου λοιπόν, είναι αυτή η παράσταση και μετά θέλω πολύ να συμμετέχω σε μια παράσταση μουσικοθεατρική, σε ένα μιούζικαλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει! Ελπίζω να τύχει φέτος! Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με τις παραγωγές! Δε γίνονται πια και όταν γίνονται, όπως σου είπα, είναι σε κλειστό κύκλο! Για να έχεις πρόσβαση και να μπεις σε έναν τέτοιο χώρο, πάει ο γνωστός το γνωστό! Δε δίνονται ευκαιρίες! Επίσης, τις προάλλες μου έκανε μια πρόταση ένας φίλος μουσικός, για ένα αφιέρωμα που θα γίνει στη Λίνα Νικολακοπούλου, με την οποία είχαμε βρεθεί με τη χορωδία. Είχαμε κάνει το Δι’ ευχών! Δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη! Χάρηκα πολύ γιατί θα πω πολύ ωραία κομμάτια! Θα είναι και η ίδια και ο Σταμάτης Κραουνάκης


- Πληροφορίες για το αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπούλου όπου θα συμμετέχει και η Ειρήνη.


Μουσικό αφιέρωμα στην σπουδαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου
Τετάρτη 26/3!
PassPort - Χώρος Πολιτισμού
Kαραϊσκου 119, Πειραιάς
Είσοδος: 5 ευρώ ( με μπύρα ή κρασί)

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Πειραιά σας προσκαλεί στο μουσικό αφιέρωμα στη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο PassPort - Xώρος Πολιτισμού.

Τραγουδούν με αλφαβητική σειρά:
Πελαγία Αυλωνίτη
Κλωντιάννα Γιαουπλάρη
Δήμητρα Δουμένη
Δέσποινα Ζαχαρίτσεφ
Αργυρώ Καπαρού
Χριστίνα Λαζάρου
Ανδρέας Λάφης
Σταύρος Μπέκας
Μαρίνα Σάττι
Ειρήνη Ψυχράμη

Παίζουν οι μουσικοί με αλφαβητική σειρά:
Γιώργος Βρεττάκος (Ηλ. Κιθάρα)
Ανδρέας Καρανίκας (Πιάνο)
Χρήστος Μούχλιας (Τύμπανα)
Γιώργος Μπουλμάνος (Μπάσο)
Αργύρης Παρασκευάς (Βιολί)
Δημήτρης Πράσινος (Κρουστά)
Στέλιος Φραγκούς (Λαούτο-Μαντολίνο-Κιθάρα)

πηγή: http://www.pass-port.com.gr/ar343el_moysikoafierwmastinspoydaiastixoyrgolinanikolakopoyloytetarti263.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

• Translate Us •